A Gyűjteményanyag rövid ismertetése

Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet
< vissza a főoldalraHevesi Kézműves Udvar


A Hevesi Kézműves Udvarban állandó és időszaki kiállításokkal, valamint kézműves bemutatókkal várjuk kedves látogatóinkat.

1

Állandó kiállítások

 

Radics Kúria Kiállítóhely


A 2006-2007-ben felújított Radics Kúriában a környező települések szőttes- és hímzéshagyományainak feldolgozásával kialakított hevesi szőttes gazdagságát bemutató kiállítás mellett a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet alapító elnökének emlékszobája, valamint Lengyel Györgyi művésztanár a magyar nyelvterület egészéről származó alkotásokat tartalmazó népművészeti gyűjteménye került elhelyezésre.

Kiállítótermek:

2
3

A hevesi szőttes története alkotásokban: a Népművészet Mestereinek és népi iparművészek alkotásai

4
5

Tompa Béláné alapító elnök emlékszobája

Lengyel Györgyi művésztanár népművészeti gyűjteménye


A gyűjtemények digitalizált anyaga a Radics kúria Virtuális galériájában a látogatók számára ingyenesen elérhető. Az előadóteremben elhelyezett 2 számítógépen keresztül a saját digitalizált anyagunkat tartalmazó adatbázisunkon kívül más közgyűjteményi intézmények gyűjteményanyagainak adatbázisát is elérhetik az érdeklődők.

A korszerű audiovizuális eszközökkel felszerelt galéria tudományos és kulturális rendezvényeknek adhat helyet.


Dokumentációs - és Mintatár

 

A Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet több mint 50 éves gyűjtőmunkája eredményeként eredeti szövött és hímzett textíliák, viseleti darabok, valamint azok feldolgozásainak bemutatóterme.

A kiállítások fenntartói:
Hagyományos Értékek Megőrzéséért Alapítvány
Csillagvirág Népművészeti Egyesület


< vissza a főoldalra